<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Styreleder trekker seg – halve styret følger etter

Styreleder i Otovo, Peter Mellbye, vil trekke seg. Ut døren følger også nesten halve styret.

Publisert 26. mars 2024 kl. 18.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
HAR FÅTT JULING PÅ BØRS: Otovo og adm. direktør Andreas Thorsheim. Foto: Thomas Bjørnflaten

Solcelleselskapet Otovo har fått juling på børs. Fra en topp på 30 kroner i 2022 handles den tirsdag til 1,40 kroner etter et fall på nesten 60 prosent så langt i år. Nå hentes det nytt blod for å «fremme aksjonærverdier og veilede selskapet inn i neste utviklingsfase».

Styreleder Peter Mellbye, som har innehatt vervet siden 2016, vil trekke seg fra styret, kommer det frem i innkallingen til en generalforsamling som vil bli avholdt 17. april.

I tillegg har styremedlem Ingunn Randa, som representerer syvende største aksjonær OBOS, uttrykt at hun også ønsker å trekke seg fra styret.

Samtidig utløper vervene til de aksjonærvalgte styremedlemmene Stine Halla og Jacob Wall i 2024. Stine Halla ønsker ikke gjenvalg.

Byttes inn

Valgkomiteen har derfor gjennomført en prosess for å finne nye ansikter.

Inn som ny styreleder foreslås Beatriz Malo de Molina. Hun får følge av Mette Rokne Hanestad, Eivind Tønnessen og Jacob Olof Wall.

– Det nye styret representerer solid kompetanse innen finansmarkedene og erfaring med ren teknologi, og forsikrer oss om å ha riktig kompetanse og sammensetning for å fremme aksjonærverdier og veilede selskapet inn i sin neste utviklingsfase, kommenterer Otovo-sjef Andreas Thorsheim.

Dersom de blir valgt, vil styret se slik ut:

  • Beatriz Malo de Molina (styreleder) 
  • Mette Rokne Hanestad (styremedlem) 
  • Eivind Tønnessen (styremedlem) 
  • Jacob Olof Wall (styremedlem) 
  • Josefin Landgård (styremedlem)
  • Tor Øystein Repstad (styremedlem) 
  • Zoë Wyon (ansatterepresentant)
  • Matteo Ciprandi (ansatterepresentant)