<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår historisk stort forsikringskrav

Forsikringskravene etter brokollapsen i Baltimore kan bli historisk høyre. Analytikere tror beløpet kan bli på flere milliarder dollar.

Publisert 28. mars 2024 kl. 10.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
KOLLAPS: Francis Scott Key-broen i Baltimore i USA, kollapset etter at containerskipet Dali kolldierte med broen. Foto: Reuters

Tirsdag kollapset den viktige Francis Scott Key-broen i Baltimore i USA, etter at et containerskip mistet kontrollen og kolliderte i broen.

Forsikringsutbetalingene i etterkant av kollisjonen og den påfølgende brokollapsen kan bli blant de høyeste noensninne innen marine forsikringsutbetalinger, skriver Bloomberg som viser til et intervju med konsernsjef John Neal i Lloyd's of London.

«Dette har potensialet til å bli blant de største marine tapene i historien. Tapet er på flere milliarder dollar. Jeg tror i hvert fall det, selv om jeg tror det er litt for tidlig å si nøyaktiv hva det vil koste», sier han ifølge Bloomberg.

Analytikere i Barclays estimerte onsdag at forsikringskravene kan komme på så mye som 3 milliarder dollar, hvor skadene på broen kan utgjøre 1,2 milliarder dollar.

Barclays-analytikerne spår i tillegg til broen, ytterligere krav på 350 til 700 millioner dollar for dødsfall samt eventuelle forstyrrelser for selskaper som oppstår ettersom tilgangen til havnen er blokkert.

«Å avgjøre hvem som skal betale kravene hviler på hvorvidt ulykken skjedde som følge av menneskelig forsømmelse eller mekanisk feil. Gitt antallet parter som er involvert så vil et oppgjør bli komplekst», sier Bloomberg Intellegence-analytikerne Charles Graham og Kevin Ryan.