<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lover full nedsidebeskyttelse i markedet

Ny ETF lover full nedsidebeskyttelse ved lansering 1. mai.

Publisert 24. apr. 2024 kl. 13.28

Investorer som søker beskyttelse mot markedsvolatilitet kan studere en ny ETF som lanseres 1. mai. Calamos Investments har kunngjort planer om å lansere en serie ETF-er som lover full nedsidebeskyttelse.

Forutsetningen

Ifølge Bloomberg News vil disse ETF-ene, kjent som «strukturerte beskyttelsesfond», følge deler av avkastningen til store indekser som S&P 500, Nasdaq 100 og Russell 2000, samtidig som de sikrer 100 prosent av nedsiderisikoen gjennom opsjonshandel.

Den første ETF-en som skal lanseres i denne serien, er Calamos S&P 500 Structured Alt Protection ETF. Den har som mål å matche avkastningen til SPDR S&P 500 ETF Trust med en øvre grense på 9,65 prosent.

Det er imidlertid en hake. Investorer som ønsker å dra nytte av «full beskyttelse» må kjøpe ETF-en på lanseringsdagen, 1. mai 2024, og holde den frem til 30. april 2025.

Vil sikre nedsiden gjennom opsjonshandel 

– Med dagens risikofrie renter på over 5 prosent kan utstedere av opsjonsbaserte produkter nå tilby betydelig oppsidepotensial samtidig som de beskytter hele investeringen, sier leder for ETF-er hos Calamos, Matt Kaufman, til Bloomberg. 

Men til tross for løftet er det viktig å merke seg at det ikke er noen garanti for at fondet vil være vellykket i å gi den ettertraktede beskyttelsen.