<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Se video: Selvkjørende Ford er her nå

Takket være kameraer, sensorer og radar kan du kjøre din Ford Mustang Mach-E på motorveien uten å holde i rattet.

Publisert 2. jan. 2024 kl. 09.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord

Selvkjørende biler har vært en snakkis i mange år og adaptiv fartsholder gjør at mange kan kjøre bil uten å bruke pedalene. Nå har Ford som første bilprodusent i Europa lansert selvkørende biler på nivå 2+, som betyr at du kan la bilen kjøre, så lenge du selv følge med på trafikken.

Å slippe rattet i 130 kilometer i timen på Autobahn med biler på alle kanter fremstår skummelt, men Fords nye selkjøringskonsept BlueCruise lar deg raskt slappe av og nyte ferden. Kameraer, sensorer og radar overvåker skilt, veibanen og trafikkbildet, mens GPS og kartdata registrere såkalte BlueZones som dekker 98 prosent av det tyske motorveinettet.

Enkelte strekningen i Storbritannia og Spania er også operative, men hele motorveinettet i Europa kan tas i bruk, bare myndighetene og bilprodusentene blir enige. Tilsvarende systemer er dessuten operative på enkelte veistrekninger i USA, hvor også BMW og General Motors også er med.