<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Millionkrangel endte med ekstraordinært forlik

I stedet for å krangle i retten, bestemte Runar Vatne, Ivar Tollefsen og Bjørn Rune Gjelsten seg for å gi et felles bidrag til Kreftforeningen.

Publisert 26. sep. 2023 kl. 19.37
Oppdatert 27. sep. 2023 klokken 07.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
INNGIKK FORLIK: Etter en tidligere runde i retten bestemte kjendisinvestorene seg nå for å inngå forlik. Foto: Eivind Yggeseth, Heimstaden og Ivan Kverme.

I 2017 sikret Rune Vatnes selskap, Vatne Property, 46 leiligheter av utbyggerselskapet Sandakerveien 16 i Myrenskvartalet i Oslo.

Sandakerveien 16 AS utviklet et boligprosjekt beliggende i Sandakerveien. Bak utbyggerselskapet står Fredensborg Bolig, med Ivar Tollefsen i spissen, og Neptune Properties med Bjørn Rune Gjelsten.

Avtalen var at Vatne skulle betale rundt 222,5 millioner kroner for leilighetene, men da boligprosjektet ble ferdigstilt i i mai 2020, fikk han beskjed om at det samlede arealet var økt med 73,4 kvadratmeter, noe som tilsvarte en økt kjøpesum på drøyt 8,5 millioner kroner.

Partene kom ikke til enighet om denne arealavregningen, og tvisten har vært gjennom en runde i Oslo tingrett før ankesaken i dag startet i Borgarting lagmannsrett.

Etter innledningsforedragene har partene i dag blitt enige om å forlike saken på originalt vis.

«Heller enn ytterligere justeringer og betalinger i den ene eller andre retning, løses gjenstående arealuenighet for lagmannsretten ved et felles bidrag til Kreftforeningen på 500.000 kroner,» kommer det frem i en pressemelding tirsdag kveld.