<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal selge flere elektriske motorsykler for å nå klimamål

Honda vil selge mer elektriske motorsykler for å bli klimanøytrale, men har likevel planer om å beholde forbrenningsmotoren. 

Publisert 13. sep. 2022 kl. 14.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
GIR IKKE OPP: Honda vil stadig fortsette å selge motorsykler med forbreninngsmotorer, til tross den elektriske satsningen. Her en Honda Gold Wing-motorsykkel på Tokyo Auto Salon som ble avholdt i januar i år.  Foto: Bloomberg

Den japanske bil- og motorsykkelprodusenten Honda Motor planlegger å lansere minst ti elektriske motorsykler de neste tre årene, som et ledd i deres plan om at motorsykkelavdelingen deres skal bli klimanøytrale innen 2040-tallet. 

Honda er dominerende innen den globale motorsykkelbransjen, men står likevel ovenfor store utfordringer i overgangen til elektriske motorsykler. For motorsykler  er veldig populære i utviklingsøkonomier, og Honda advarer om at overgangen til elektrisk kan føre til yngre kjøretøy og høyere priser, og på den måten gjøre det vanskeligere for folk i utviklingsland å få seg motorsykkel, skriver Reuters.

Planen til japanerne fremover er å presentere ti motorsykler innen 2025, og de sikter mot et årlig salg på 1 million elektriske motorsykler i løpet av de neste fem årene. Innen 2030 er målet å selge 3,5 millioner elektriske motorsykler årlig, som tilsvarer rundt 15 prosent av det totale salget. 

Ifølge Reuters vil ikke Honda legge ned produksjonen av forbrenningsmotorer til motorsykler helt ennå. I stedet for ser de etter muligheter for å redusere utslipp fra motorer ved å introdusere modeller som kan bruke karbonnøytrale drivstoff.