<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ruster opp Hafjell for 150 millioner

– Dette er den største investeringen i alpinanlegget siden gondolen ble bygget, sier Alpinco-sjef Odd Stensrud.

Publisert 26. aug. 2022 kl. 13.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 399 ord
UTVIDER PÅ HAFJELL: Alpinco, der Anders Buchardt eier 40 prosent gjennom AB Invest. Foto: Iván Kverme

Alpinco har besluttet utbygging av en ny 6-seters stolheis, samt utvidelse av bakker og snøanlegg, sør i Hafjell-anlegget, går det frem av en pressemelding. 

Første del av prosjektet har en kostnadsramme på 150 millioner kroner, og montering av den nye heisen settes i gang sommeren 2023 – med ferdigstillelse til vintersesongen 2023-24.

Ekspressheisen Hafjell Sør på 1.874 meter vil erstatte to av de eldste heisene i Hafjell, Kringelåsheisen og Hafjellheis 3, og øke kapasiteten betraktelig i området. Heisen får oppvarming i setene og glassbobler over stolene.

2.200 personer i timen

– Dette er den største investeringen i alpinanlegget siden gondolen ble bygget. Det er et omfattende prosjekt som tilgjengeliggjør en del av anlegget som vi vet gjestene våre ellers ikke har brukt i like stor grad, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, i en kommentar.

– Ny heis vil øke kapasiteten i anlegget vesentlig. Dette er en heis som vil kunne frakte 2.200 personer i timen og har en kjøretid ved full hastighet på 5 minutter og 12 sekunder, fortsetter han.

Den nye heisen vil dekke flere av hovedløypene fra toppen og helt ned til nytt påstigningspunkt på høyde med dagens start på Kringelåsheisen. Fra toppen av heisen blir det enkel tilgang til løypenettet mot Vidsyn, Gaia, Favn og Mosetertoppen, heter det videre.

Åpner opp for nye løyper

Heisen åpner også opp for fremtidige nye løyper i Hafjell. På sikt planlegges det blant annet en ny hovedløype mellom dagens løype 21 (Snarvegen) og løype 41 (Hafjelløypa).

I tillegg til den nye stolheisen vil løype 24 (Kringelåsløypa) og løype 40 (Hafjellhoppene) få nytt snøanlegg for å sikre at områdene blir snørike fra sesongstart.

Hafjellheis 3, som nå blir fjernet, ble satt opp i 1991 og blant annet benyttet under Lillehammer-OL i 1994 for å frakte aktive og funksjonærer. Påfølgende høst ble den flyttet fra bunnen til toppen av anlegget, hvor den står i dag.

Borgen, Buchardt og DNB

Arbeidet med den nye stolheisen er godt i gang, og i løpet av kommende høst vil det bli utført avskoging og planeringsarbeid. Som en konsekvens blir Kringelåsheisen demontert og tatt ut av drift.

Alpinco eies av Bjørn Borgen (Borgen Investment Group Norway) og Anders Buchardt (AB Invest) med drøyt 40 prosent hver. DNB Eiendomsutvikling sitter på resten av aksjene.

I tillegg til Hafjell driver AlpinCo alpinanlegget i Kvitfjell, samt Kvitfjell Booking og Gudbrandsgard hotell i Kvitfjell.