<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Undersøkelse: Stadig flere legger ferien til utenfor sommeren

Reiselysten er høy, men stadig flere nordmenn velger bort sommerreisen til fordel for lavsesong. Det viser en ny undersøkelse.

Publisert 10. mai 2024 kl. 13.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
KUPP: – De som har mulighet til å reise på våren eller sensommeren, kan finne skikkelige kupp – opptil halve prisen sammenlignet med høysesongen, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket. Foto: NTB

64 prosent oppgir at de kommer til å reise utenlands på ferie i år. Likevel svarer bare 44 prosent at de planlegger å reise i sommerferien, ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse.

I fjor svarte 45 prosent at de ønsket å reise utenlands, og 50 prosent (av de 45) at de planlagte å reise i sommerferien.

– Over 60 prosent oppgir at de planlegger en feriereise utenlands i 2024, men færre enn tidligere vil reise i løpet av sommeren. Det kan være en naturlig reaksjon på reisebransjens underkapasitet i forhold til en svært høy etterspørsel, noe som igjen fører til høyere priser i høysesongen, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket i en pressemelding.

Ifølge undersøkelsen har nesten halvparten på en eller annen måte tilpasset reisene etter den økonomiske situasjonen. De aller fleste søker ekstra nøye etter billige flybilletter for å kunne reise på en utenlandsferie.

(NTB)