<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vedum setter foten ned for EUs omstridte energipakke

Senterpartiet vil aktivt jobbe imot innføringen av EUs fjerde energipakke bit for bit, ifølge finansminister og partileder Trygve Slagsvold Vedum.

Publisert 8. mai 2024 kl. 18.22

– Det som er hele Senterpartiets kjerne, er at vi ikke ønsker å gi fra oss mer makt over energipolitikken, slår Vedum fast overfor Nationen.

Debatten om EUs fjerde energimarkedspakke har eskalert etter at EU la press på Norge om å innføre deler av pakken, det såkalte fornybardirektivet, innen 13. august. EU har truet med straffetiltak dersom Norge ikke innfrir fristen. Vedum sier det ikke er aktuelt å innføre deler av pakken.

– Det er helheten i EUs fjerde energimarkedspakke, der vi gir fra oss mer kontroll, som Senterpartiet er imot. Og det kommer vi til å jobbe imot, sier Vedum.

Trass i at regjeringspartner Senterpartiet uttrykkelig har sagt nei til å innføre EUs fjerde energipakke, har Ap-styrte Olje- og energidepartementet (OED) i lang tid vært i dialog med EU om saken. Det bekreftet olje- og energiminister Terje Aasland overfor NTB i slutten av oktober i fjor.

– Vi jobber nå for å se på hvilke konsekvenser dette eventuelt har for Norge, og hvilket handlingsrom vi har, sa Aasland.

(NTB)